Autor: David K. datum: Kvě 21 kategorie: Moto

Motocykly jsou velkou vášní nejenom mužského, ale také ženského pohlaví. Pokud se chcete zařadit mezi spokojené motorkáře, určitě se vám hodí stručný popis dostupných kategorií motocyklů. Ty se dělí především podle své stavby, vzhledu a stylu jízdy.

Sportovní motocykly

Jestliže vsadíte na čistokrevný supersport, pak počítejte se sportovním posedem a plně kapotovaným motocyklem, který cílí na celkovou aero dynamičnost. Na plně kapotovaném motocyklu se však dá jezdit i pohodlně, a to v případě, že sáhnete po cestovním motocyklu. Odnoží sportovních motorek jsou pak naháči bez postranních kapot.

Do terénu i na dálky

Pokud jste příznivci bláta a nejrůznějších radovánek v přírodě, volte motocykly typu cross nebo endura. Pro dálkové trasy s terénní vložkou jsou naopak vhodná cestovní endura, s nimiž můžete pokořit nevídané cíle.

Rothart / Pixabay

Láska do chromu

Poslední kategorii motorkářů pak tvoří ti, kdo si při jízdě užívají náležité pohody a lesku chromovaných částí svých strojů. Nyní hovoříme o kategorii chopper a cruiser, s nimiž sice nedosahujete velkých rychlostí, ale o to více si užijete příjemného větru ve vlasech, navíc za zvuku bublavého dvouválce.

Tak neváhejte a vybírejte motocykl svých snů.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.