cars

Autor: David K. datum: Kvě 27 kategorie: Ostatní

Zná to bezpochyby každý z nás. Ráno v zimě vstáváte do práce, dojdete k venku zaparkovanému vozu, nasednete do něj a přejete si, aby bylo co možná nejrychleji teplo. Scénář, který nás v zimních měsících samozřejmě doprovází při mnoha situacích a na spoustě míst. Jestliže chcete vědět, jak si s takovou situací co možná nejlépe poradit, začtěte se do následujících řádků.

Začněte nastartováním motoru

Teplo v autě se samo neudělá, o tom není žádných pochyb. Takže první, co byste měli po nasednutí do vozu udělat je nastartovat auto. Čím dříve se vůz zahřeje, tím dříve vám poskytne kýžené teplo z ventilátorů. V tomto směru je třeba zdůraznit, abyste vozidlo zbytečně nevytáčeli do vyšších otáček s cílem dosáhnout co nejrychlejšího zahřátí motoru. Tento proces by mu naopak mohl z dlouhodobého hlediska ublížit a tím stejně nic nezískáte. Počítejte s tím, že naftové motory se zahřívají o něco déle.

Naopak při nastartovaném motoru můžete využít jiných doplňkových funkcí, pokud je jimi váš vůz vybaven. Typickým příkladem jsou vyhřívaná sedadla. Ta fungují v podstatě obratem, a tak se vám dostane tepla alespoň od z jedné strany těla. Hned po nastartování zároveň nepouštějte ventilátor na plné obrátky, nemá to cenu a půjde vám do vozu pouze studený vzduch. Počkejte až se motor trochu zahřeje.

Přídavné topení je řešením

Pakliže je pro vás i výše uvedené řešení spíše problémem a trvá moc dlouho, existuje ještě jedna rychlejší varianta. Nechte si do vozu nainstalovat přídavné topení, které je možné spustit na dálku skrze dálkové ovládání. Než tedy usednete do vozu, budete ho mít náležitě vyhřátý. Pomocným topením, nikoliv však tím přídavným jsou vybaveny i některé novější modely vozů. S pomocí takové vytápění dosáhnete tepla v interiéru také daleko dříve. Záleží tedy na vás, co je pro vás dlouho a zda chcete teplo ještě dříve.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.