ištění auta

Autor: David H. datum: Srp 10 kategorie: Auto

Krásné čisté auto, které se navíc leskne, je vizitkou každého pořádné byznysmena. Nejenom tito lidé, ale i my normální smrtelníci můžeme mít krásné auto, které nám budou všichni závidět. Dokonce k tomu nepotřebujeme auto nové, ale bohatě nám postačí, když se naučíme, jak správně vyčistit interiér a exteriér našeho vozu. Kdo by chtěl jezdit špinavým autem plným nepořádku že? V krásně uklizeném a čistém autě se vám pojede jedna radost. Pojďme se tedy podívat, jak důkladně vyčistit interiér a exteriér vozu.

Zázrak jménem soda

Hned na začátku vám prozradíme tajemství očisty, kterou je všem známá jedlá soda. Tento přípravek je báječným pomocníkem při úklidu domácnosti, nicméně je také vhodný pro úklid a očistu vašeho vozu. Jedlá soda dokáže zbavit vůz přebytečné vlhkosti, ale odstraní také zápach a zatuchlost, která se může v autě vyskytovat. Stačí jen sodou posypat sedačky a koberce vozu, a nechat působit přes noc. Na druhý den vzít vysavač a vše důkladně vysát.

ištění auta

Interiér od podlahy

Použití jedlé sody patří mezi tzv. lidové pomůcky. Ne ovšem všichni řidiči jsou zastánci těchto rad, a proto se raději obrátí na profesionální techniku. V dnešní době existuje celá řada profesionálních čističů koberců a potahů, které dokáží odstranit nečistotu z čalounění sedaček i koberců. Při očistě interiéru nezapomeňte vše vyčistit řádně od podlahy. Nezapomeňte na klimatizaci a také důkladně vyčistěte přední a boční skla. Můžete k tomu použít již zmíněnou jedlou sodu, ocet s vodou, kartáček na zuby, štětec a další pomůcky.

Očista exteriéru

V případě očisty exteriéru se doporučuje pořádně omýt kola a pneumatiky, zaměřit se také na důkladnou očistu předních skel, bočních skel a nevynechat ani zadní sklo. Pořádně omyjte plasty na autě i lak. Dejte si ovšem pozor, abyste ho nepoškrábali. V případě, že si nevíte očistou exteriéru, resp. celého auta, rady, obraťte se na profesionální služby nebo si zajeďte do myčky vozidel.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.