cars

Autor: David K. datum: Čvc 24 kategorie: Auto

Se zvyšujícími se cenami všeho možného se stále více lidí přiklání k nákupu ojetého automobilu před tím novým. A není se čemu divit. Ceny ojetých vozů jsou daleko přiměření. Jenže, při nákupu jetého automobilu vzniká velká spousta obav, aby si člověk nekoupit vůz, jehož následný servis ho bude stát spoustu peněz. Možná právě proto se vyplatí investovat do ověřených a spolehlivých ojetin. S několika z nich vás seznámíme v následujících řádcích.

Začněme od těch nejmenších

Každý z nás má samozřejmě trochu jinou potřebu. Pokud patříte k příznivcům malých automobilů nebo sháníte vůz vyloženě na nákupy, nabízí se Renault Twingo. Jeho alternativou je Smart ForFour. Na první pohled jde víceméně o totožné automobily vyjímající se svou dlouhodobou spolehlivostí. Připravte se ovšem na to, že k dispozici nebudete mít příliš odkládacího prostoru.

Pokud chcete v této kategorii automobilů vsadit na elektromobil, pořiďte si elektrickou „nákupní tašku“ v podání osvědčeného modelu BMW i3. Když si pohlídáte původ vozidla a jeho předchozí servis, máte šanci na velice dobrý nákup.

Ojeté vozy vyšší třídy

Pojďme ale přestoupit do kategorie větších ojetých automobilů, které poslouží nejenom vám, ale celé vaší rodině. V takovém případě se téměř jistou kartou stávají vozy Mazda 3 a Mazda 6. U nich s největší pravděpodobností nešlápnete vedle. Hodně osvědčeným a populárním automobil se jeví také model Hyundai i30 1.5 CVVT. Tradiční atmosférický čtyřválec, který se vyznačuje poměrně dlouhou životností.

Ne každý se však chce spoléhat pouze na malé a rodinné vozy. Pokud dáváte přednost něčemu sportovnějšímu a výkonnějšímu, vsaďte na Ford Mustang 5.0 V8. Když vsadíte na osmiválec s manuální převodovkou a pohonem zadních kol, s největší pravděpodobností nemůžete sáhnout vedle. Tohle je výčet ojetin, které z dlouhodobého hlediska jistě stojí za to.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.