phone

Autor: David K. datum: Úno 8 kategorie: Ostatní

Většina řidičů při jízdě v automobilu poslouchá hudbu z klasického autorádia. To je jistě příjemné, jenže, co když zrovna nehrají songy, které máte rádi? Pak to můžete vyřešit poměrně rychle a jednoduše. Pusťte si hudbu přímo z mobilního telefonu. Nemáme na mysli skrze telefon, ale propojením telefonu a autorádia. Tedy tak, že písničky budou hrát z reproduktorů ve vozidle.

Android Auto a CarPlay

Tou asi nejjednodušší cestou, jakou se můžete vydat je využití moderních technologií typu Android Auto pro operační systém Android a CarPlay pro operační systém iOS. Pravdou zůstává, že tyto systémy musí být vaším vozem podporovány, a to se týká spíše nových a aktuálních modelů, nikoliv těch starších. Využít však můžete ještě dvou dalších řešení.

Vezměte to přes kabel

phoneVětšina autorádií podporuje přehrávání hudby přes USB konektor, takže ten využijte jako spojovací článek mezi vaším mobilním telefonem a automobilem. Pokud vlastníte starší rádio, nabízí se alternativní kabelové propojení skrze konektor AUX, kam zasunete klasický jack. V závislosti na typu mobilního telefonu můžete potřebovat redukci. Přehrávání přes USB vám umožní v přehrávači na telefonu spustit a přehrát v podstatě jakoukoliv skladbu.

Dejte přednost bezdrátové technologii

Novější autorádia si poradí s přehráváním také jinak než pouze přes kabel, který zrovna nemusíte mít u sebe. Je to technologie Bluetooth. Nikde se vám tak neplete propojovací kabel a vy můžete přehrávat hudbu v podstatě stejným způsobem jako přes USB. Je pravdou, že kabelová varianta přes USB může mít oproti té bezdrátové zásadní výhodu v tom, že mobilní telefon je možné zároveň nabíjet.

Pokud vašim uším tedy nelahodí hudba produkovaná z klasického autorádia, vytáhněte mobilní telefon se svou sbírkou skladeb a využijte některou z možností uvedených výše.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.